„Instantní“ lněná kaše s bobulemi

Když přijde na nízkosacharidové stravování, snídaně nemusí být nudné ani pracné. Tato kaše velmi rychlá na přípravu. Do oběda hlady rozhodně trpět nebudete.

Ingredience na 1 porci

  • 40g lněného semínka
  • 20g lyofilizovaných (=sušené mrazem) bobulí jako jsou maliny, jahody, ostružiny apod. (použila jsem mix černého rybízu a borůvek)
  • 1 lžička nepraženého kakaa
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • špetka mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky skořice
  • špetka růžové himalájské soli
  • 100ml BIO kokosového mléka (v BIO variantě je hustší a poctivější 🙂 )

Příprava

Lněné semínko jsem v elektrickém mlýnku na kávu rozmixovala najemno. To samé jsem udělala se sušeným ovocem. Všechny ingredience (kromě kokosového mléka) jsem dala do misky.

Na sporáku ohřeji kokosové mléko, zaliji jím směs a vše promíchám.

Vaše Maruška