Jablečno-quinoová pečená snídaně
K dnešní snídaňové variaci mne inspirovala návštěva DM, kde jsem zakoupila 2 základní suroviny. Objevila jsem tam totiž bezva složení jablečného pyré s rakytníkem a quinoa vločky. V DMku prodávají také drcená lněná semínka.
Jinak lze samozřejmě použít klasické jablečné pyré a vločky dle vlastního výběru.
Pečení se náramně vydařilo – dlabala jsem rovnou z keramické misky na muffiny, kterou budu používat častěji, jelikož velikostně mi plné vychází na 1 ideální porci (= plná hrst otevřená hrst) 🙂
Ingredience na 2 porce
- 1/2 hrnku quinoových vloček
- 1 hrnek jablečného pyré (použila jsem pyré z jablka a rakytníku)
- 4 lžíce kefíru
- 4 bílky
- 3 lžíce drcených lněných semínek
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- 2 špetky muškátového květu
- 1 špetka růžové himalájské soli
- 2 kostičky kvalitní hořké čokolády (volitelné)
- 2 lžičky drcených nepražených kakaových bobů (volitelné)
Příprava
Vločky smíchám s jablečným pyré a kefírem a nechám přes noc odstát, aby vločky změkly. Ráno si našlehám z bílků tuhý sníh. Ten pak společně s ostatními ingrediencemi přimíchám k vločkám.
Těsto vliji do keramické nádoby na muffiny. Kdo si chce muffin vylepšit a dodat jim čokoládovou příchuť (já osobně čokoládu miluji), může si do středu těsta zapíchnout čtvereček hořké čokolády a posypat ho kakaovými boby.
Peču v předem vyhřáté troubě při 180°C 25 minut.
Lze jíst teplé i studené 🙂
Diskuze
Zkusili jsme to se sestrou, a moc nám to chutnalo. Trochu jsme tam přidali více hořké čokolády 😁. Tyhle muffiny se zapsaly na seznam úžasných zdravých receptů.
Děkuji mnohokrát 😍