Jahodové snídaňové muffiny (nízkosacharidové)

Jahodové muffiny jsou nízkosacharidovou variantou ke snídani. Mne osobně stačí dosladit těmito bobulemi. Proto je třeba mít po ruce sladké jahody, které seženeme obzvlášť v sezoně. Případně lze  těsto dosladit přírodním sladidlem.

Ingredience na 2 porce:

  • 80g mandlového másla/pomazánky nebo jiného ořechového másla (kupuji v drogerii DM)
  • 120g čerstvých jahod (pro malinovou příchuť lze použít maliny)
  • 1 malé vejce
  • 2 kapky mandlového aroma
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • špetka růžové himalájské soli
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce chia semínek

Na vymazání formiček

  • BIO kokosový tuk
  • kokosová mouka

Na posypání

  • 2 lžičky loupaných konopných semínek
  • 4 pokrájené jahody

Příprava

Ingredience na muffiny rozmixuji tyčovým mixérem dohladka (vynechám chia semínka). Pak teprve přidám chia semínka, promíchám a nechám 15 minut odstát, aby těsto zhoustlo.

Mezi tím si vymažu formičky koksovým tukem a vysypu kokosovou moukou. Zapnu troubu na 175°C

Odstáté těsto vliji do formiček, posypu konopnými semínky a peču v troubě cca 25-30 minut.

Po vychladnutí zdobím pokrájenými jahodami a dlabu přímo z keramické formičky na muffiny.

Vaše Maruška