Jahodové snídaňové muffiny (nízkosacharidové)
Jahodové muffiny jsou nízkosacharidovou variantou ke snídani. Mne osobně stačí dosladit těmito bobulemi. Proto je třeba mít po ruce sladké jahody, které seženeme obzvlášť v sezoně. Případně lze těsto dosladit přírodním sladidlem.
Ingredience na 2 porce:
- 80g mandlového másla/pomazánky nebo jiného ořechového másla (kupuji v drogerii DM)
- 120g čerstvých jahod (pro malinovou příchuť lze použít maliny)
- 1 malé vejce
- 2 kapky mandlového aroma
- 1/4 lžičky jedlé sody
- špetka růžové himalájské soli
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce chia semínek
Na vymazání formiček
- BIO kokosový tuk
- kokosová mouka
Na posypání
- 2 lžičky loupaných konopných semínek
- 4 pokrájené jahody
Příprava
Ingredience na muffiny rozmixuji tyčovým mixérem dohladka (vynechám chia semínka). Pak teprve přidám chia semínka, promíchám a nechám 15 minut odstát, aby těsto zhoustlo.
Mezi tím si vymažu formičky koksovým tukem a vysypu kokosovou moukou. Zapnu troubu na 175°C
Odstáté těsto vliji do formiček, posypu konopnými semínky a peču v troubě cca 25-30 minut.
Po vychladnutí zdobím pokrájenými jahodami a dlabu přímo z keramické formičky na muffiny.
Diskuze
Jsou výborné! Dělala jsem je v klasické velikosti na plech, možná, že jsem mohla péct trochu déle (v troubě v kamnech je tohle vždycky trochu alchymie). Díky, Maruško, za snadný a velmi dobrý recept!
Jitko, jako vždy - nemáš zač :-)
Pestrost snídaní mi dělá potíže. Tak jsem moc ráda za nový recept. Díky :-) Už teď se těším až budu moct vyzkoušet. Zdravím Tě, Maruško!
Ahoj, vyzkoušej. Napiš, jak se povedl :-) Zdravím Tě též. Pěkný den.