Křupavé musly tyčinky (bez lepku)

Léto je hodně o výletech, poznávání a chození venku. Určitě vám přijde vhod svačinka do ruky, která se v batohu nerozteče, nezkazí, nasytí a dodá živiny a energii.

Můžete si ji připravit do zásoby a skladovat někde v suchu. Vždy tak můžete mít po ruce zdravou svačinu 🙂

Ingredience na 9 tyčinek

  • 1 lžíce BIO kokosového oleje
  • 1/2 hrnku (60g) quinoa (použila jsem tříbarevnou quinou)
  • 1 hrnek (45g) jáhlových vloček (nebo jiných vloček dle vlastního výběru)
  • 1/2 hrnku (40g) rozinek
  • 4 lžíce (65g) jablečného pyré (bez přidaného cukru či konzervantů; kupuji v drogerii DM) nebo lze použít 1 zralý banán
  • 3 lžíce (20g) loupaných konopných semínek
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 špetky mletého kardamonu
  • 4 kapky mandlového extraktu
  • špetka růžové himalájské soli

Příprava

Na rozpáleném oleji a středním stupni jsem opražila syrovou quinou dozlatova (asi 5 minut). Během pražení trochu praská jako popcorn.

Zatímco jsem pražila quinou, tyčovým mixérem jsem rozmixovala rozinky s jablečným pyré a přidala je do mísy s ostatními ingrediencemi.

Vše jsem smíchala s opraženou quinou a těsto vložila na plech. Mokrou dlaní jsem pořádně umačkala 1 cm vysoké těsto, aby drželo po upečení pohromadě (zabrala jsem tak cca 1/3 plechu).

Peču v předem vyhřáté troubě při 160°C 30 minut dozlatova.

Hotový plát těsta nechám vychladnout a pak teprve rozkrájím na tyčinky.

Vaše Maruška