Křupavé musly tyčinky (bez lepku)
Léto je hodně o výletech, poznávání a chození venku. Určitě vám přijde vhod svačinka do ruky, která se v batohu nerozteče, nezkazí, nasytí a dodá živiny a energii.
Můžete si ji připravit do zásoby a skladovat někde v suchu. Vždy tak můžete mít po ruce zdravou svačinu 🙂
Ingredience na 9 tyčinek
- 1 lžíce BIO kokosového oleje
- 1/2 hrnku (60g) quinoa (použila jsem tříbarevnou quinou)
- 1 hrnek (45g) jáhlových vloček (nebo jiných vloček dle vlastního výběru)
- 1/2 hrnku (40g) rozinek
- 4 lžíce (65g) jablečného pyré (bez přidaného cukru či konzervantů; kupuji v drogerii DM) nebo lze použít 1 zralý banán
- 3 lžíce (20g) loupaných konopných semínek
- 1/2 lžičky skořice
- 2 špetky mletého kardamonu
- 4 kapky mandlového extraktu
- špetka růžové himalájské soli
Příprava
Na rozpáleném oleji a středním stupni jsem opražila syrovou quinou dozlatova (asi 5 minut). Během pražení trochu praská jako popcorn.
Zatímco jsem pražila quinou, tyčovým mixérem jsem rozmixovala rozinky s jablečným pyré a přidala je do mísy s ostatními ingrediencemi.
Vše jsem smíchala s opraženou quinou a těsto vložila na plech. Mokrou dlaní jsem pořádně umačkala 1 cm vysoké těsto, aby drželo po upečení pohromadě (zabrala jsem tak cca 1/3 plechu).
Peču v předem vyhřáté troubě při 160°C 30 minut dozlatova.
Hotový plát těsta nechám vychladnout a pak teprve rozkrájím na tyčinky.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.