Lívance bez mouky s karamelizovanou broskví
Miluji snídaně na sladko, když jsou jen z opravdových surovin, z žádného polotovaru, sáčku apod. a dle mých chutí a představ.
Tato snídaně je krásnou ukázkou, že kupovat pytlíkové lívance je netřeba, nemusíte ani vlastnit žádnou „alternativní“ mouku.
Osobně lívancové těsto dochucuji skořicí, ale hodí se i mletý zázvor, hřebíček, mletá vanilka, muškátový květ….prostě využijte koření a chutě, které nám příroda nabízí, abyste si maximálně pochutnali 🙂
Ingredience na 1 porci
- 2 vejce
- 1 měkký, zralý banán
- 1 broskev
- koření dle preferencí (skořice, mletý zázvor, hřebíček apod.)
- kokosový olej na vymazání
- půlka hořké čokolády (75% a výš) na dozdodení
Příprava
Vejce rozmixuji s banánem na tekuté těsto tyčovým mixérem. Nepřilnavou pánev rozehřeji, potřu kokosovým tukem a nalévám na ni těsto tak, aby vznikly středně veliké placičky ve tvaru lívanců (lze použít i lívanečník). Placičky opékám na středním stupni cca 4 minuty na každé straně.
Broskev pokrájím na tenké (asi tak 0,5 cm) plátky a stejným způsobem je opékám na kokosovým olejem potřené nepřilnavé pánvi dozlatova.
Lívance pokládám na talíř a střídám s teplou broskví. Pak už jen vychutnávám posypané strouhanou čokoládou……a jsou famózní 🙂
Diskuze
Výborná snídaně Maruško...posledních pár dní jsem po ránu hrozně rozmlsaná a lívance (v mé verzi s karamelizovanou hruškou) přišly náramně k chuti! Děkuji za inspiraci :-)
Milá Jitko, není zač. Hlavně že chutná :-) Díky
Byla jsem nucena pokrm servirovat jako trhanec :-D ale jinak moc dobre
To neva, trhanec je taky dobrý. Chce to opékat pomalu, aby to pěkně ztuhlo v lívanec.
Ahoj Maruško, dělám podobné lívance, jen přidávám lžíci strouhaného kokosu a špetku soli. Když nemám banán, použiju na 2 velká vejce 1 velké nahrubo nastrouhané jablko, 1 - 2 lžíce strouhaného kokosu, špetku soli a špetku skořice. Smažím na kokosovém oleji a nakonec - na chuť - potřu datlovou pastou dle Tvého receptu.
Hmmm, to zní lákavě :) Datlovou pastu jsem už delší dobu nedělala, asi zase udělám :) Dík za tip!