Lněné krekry

Jednoduché, rychlé a chutné 🙂

Ingredience na 2-3 porce

  • 50g  zlatých, lněných semínek
  • 25g chia semínek
  • 25g sezamových semínek
  • 25g  celých dýňových semínek
  • 2 malá vejce
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 3/4 lžičky růžové himalájské soli
  • 1 vrchovatá lžička chlebového koření
  • 25g strouhaného cheddaru (nebo parmazánu)

Příprava

Lněná semínka, chia semínka a sezamová semínka rozemelu v mixéru. Nyní používám skvělou věcičku – elektrický mlýnek na kafe, který rozemele vše na prach 🙂

Mletá semínka dám misky a přidám ostatní ingredience, vše promíchám.

Na pečícím papíru uválím placku tak, že na těsto dám z vrchu také pečící papír a válečkem válím na tenký (asi 4 mm) plát. Kraje zarovnám tak, aby mi vznikl obdélník. Odříznuté těsto přitisknu někam, kde je místo 😉

Kráječem na pizzu pak rozdělím obdélník na 6 menších obdélníků a zasypu je strouhaným cheddarem.

Peču v předem vyhřáté troubě na 150°C 20 minut. Nechám vychladnout a chlebíky od sebe oddělím nožem.

Vaše Maruška