Lněné krekry
Jednoduché, rychlé a chutné 🙂
Ingredience na 2-3 porce
- 50g zlatých, lněných semínek
- 25g chia semínek
- 25g sezamových semínek
- 25g celých dýňových semínek
- 2 malá vejce
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 3/4 lžičky růžové himalájské soli
- 1 vrchovatá lžička chlebového koření
- 25g strouhaného cheddaru (nebo parmazánu)
Příprava
Lněná semínka, chia semínka a sezamová semínka rozemelu v mixéru. Nyní používám skvělou věcičku – elektrický mlýnek na kafe, který rozemele vše na prach 🙂
Mletá semínka dám misky a přidám ostatní ingredience, vše promíchám.
Na pečícím papíru uválím placku tak, že na těsto dám z vrchu také pečící papír a válečkem válím na tenký (asi 4 mm) plát. Kraje zarovnám tak, aby mi vznikl obdélník. Odříznuté těsto přitisknu někam, kde je místo 😉
Kráječem na pizzu pak rozdělím obdélník na 6 menších obdélníků a zasypu je strouhaným cheddarem.
Peču v předem vyhřáté troubě na 150°C 20 minut. Nechám vychladnout a chlebíky od sebe oddělím nožem.
Diskuze
Konečně vyzkoušeno...dokonce se těsto spojilo i bez mletí semínek a vajec...jen trocha vlažné vody. Děkuji za tip !!!
Super. I já děkuji za nový tip 😊