Mandlové vafle s borůvkami a čokoládou (paleo)
Někdy mne popadne veliká chuť na snídani na sladko. Není nic lepšího, než si ji užít po všech stránkách – pohledem na talíř, chuťově i po té psychické stránce, že nasytí a dodá potřené živiny bez vysokého množství sacharidů. Malá Maruška si se mnou dnes také pochutnávala, jelikož tohle je snídaně podle jejího gusta 🙂 Obě jsme byly moc spokojené 😉
P.S.: kdo nemá vaflovač, může stejným způsobem udělat lívance.
1 porce obsahuje 1671 kJ; 399 kCal; 15g bílkovin, 27g sacharidů, 27g tuků
Ingredience na 2 porce
- 1 banán
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce (60g) mandlového másla
- 1 vrchovatá lžíce (10g) tapiokového škrobu nebo kokosové mouky
- špetka růžové himalájské soli
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- 1/3 lžičky skořice
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 3 kapky mandlového aroma
- 2 lžíce citrónové šťávy
- BIO kokosový tuk na potření vaflovače
- 2 hrsti mražených borůvek (50g) – 1 hrst do vaflí a druhá na posypání
- 2 kostičky (20g) kvalitní hořké čokolády (ideálně nad 85%)
Příprava
Všechny ingredience (kromě kokosového tuku, borůvek a hořké čokolády) rozmixuji tyčovým mixérem na jemné těsto. Přimíchám borůvky (už nemixuji).
Rozpálený vaflovač potřu kokosovým tukem a naliji těsto. Těsto má tendence nabobtnat a vytékat, a tak vpředu nedoliji až ke kraji, aby mi nevyteklo. Těsta jsem měla na 3 dávky.
Následně vaflovač nechám pracovat na střední teplotě, až mi vzniknou křupavé vafle.
Ty pak posypu rozmrzlými borůvkami a pokapu rozehřátou hořkou čokoládou.
Diskuze
Chuťově výborné vafličky, ale křupavé se mi nepovedly, což mi ovšem nevadí. Recept budu určitě dál používat. Za mně jednička.