Mandlové vafle s čoko polevou

Ó, jak já pěji ódy na Lidl a jejich vaflovač, který i po roce poměrně častého užívání fachá skvěle. Musím se přiznat, že některé pokusy o zdravé vafle dopadly seškrabáváním připečeného těsta po celé šířce vaflovače dřevěnou vařečkou. Naštěstí tento výborný snídaňový recept není ten případ…J

Ingredience na 2 porce

Těsto

  • 1 velký zralý banán
  • 8 vrchovatých lžic (100g) mandlové mouky
  • 2 středně velká vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • ¼ lžičky mandlového extraktu

Poleva

  • 1 velký zralý banán
  • 2 lžíce nepraženého kakaa (kombinace pro děti)
  • Nebo 1 lžíce nepraženého kakaa + 3 lžíce rýžového (27g) proteinu + trochu vody na zředění proteinového prášku (kombinace pro dospělé)
  • Mleté mandle na posypání

Postup

Ingredience na těsto jsem rozmixovala tyčovým mixérem na kaši. Mezitím jsem si zapnula vaflovač na největší možnou teplotu (při nízké se mi vafle uvnitř špatně prohřívají). Po nahřátí vždy mašlovačkou rozetřu trochu rostlinného oleje po celé ploše vaflovače. Těsto jsem nalila téměř po celé šířce vaflovače k cca 1 cm od okraje (vafle naběhnou, a pokud by bylo těsto až po okraj, přeteklo by).

Zatím co se vafle opékají dozlatova, si připravuji polevu. Pro děti dělám mix z 1 banánu a dvou lžic nepraženého kakaa. Pro mne a manžela dělám polevu z 1 banánu, lžíce nepraženého kakaa, dávky rostlinného protejňáku a trochy vody, aby poleva nebyla příliš suchá.

Hotové vafle potřu polevou, která je spíše pomazánkové konzistence. A posypu lžící mletých mandlí.

Vaše Maruška