Ovesné dvoubarevné lívance
Černé nebo bílé, jin nebo jang, tmavý nebo světlý lívanec….hmmmm…který si dát? Dejte si oboje 😉
Ingredience (na cca 9 lívanců)
- 1 zralý banán nebo 2 najemno nastrouhaná jablka
- 2 vejce
- 6-8 lžic rozmixovaných ovesných vloček nebo vločkové mouky
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžičky mleté vanilky
- 2 lžičky kakaa
- Kokosový nebo olivový olej na potření pánve
Ozdoba
- Bobule dle chuti
- Strouhaný kokos
Příprava
Banán, vejce, mleté ovesné vločky a skořici jsem rozmixovala tyčovým mixérem. Vločkové mouky dávám tolik, abych měla požadovanou hustotu lívanců. Do jedné půlky těsta dám vanilku a do druhé kakao. Pořádně promíchám obě varianty (tmavé a světlé těsto) a dám je na rozehřátou a tukem potřenou nepřilnavou pánev. Tvořím malé lívance a na střední až nízké teplotě pomalu opékám lívance z obou stran, aby zezlátly. Vysoká teplota je nežádoucí, aby se lívance nepřipálily.
Lívance dozdobím pokrájenými jahodami, střídám světlý a tmavý lívanec a vše posypu strouhaným BIO kokosem.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.