Ovesné dvoubarevné lívance

ovesnelivance

Černé nebo bílé, jin nebo jang, tmavý nebo světlý lívanec….hmmmm…který si dát? Dejte si oboje 😉

Ingredience (na cca 9 lívanců)

  • 1 zralý banán nebo 2 najemno nastrouhaná jablka
  • 2 vejce
  • 6-8 lžic rozmixovaných ovesných vloček nebo vločkové mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky mleté vanilky
  • 2 lžičky kakaa
  • Kokosový nebo olivový olej na potření pánve

Ozdoba

  • Bobule dle chuti
  • Strouhaný kokos

Příprava

Banán, vejce, mleté ovesné vločky a skořici jsem rozmixovala tyčovým mixérem. Vločkové mouky dávám tolik, abych měla požadovanou hustotu lívanců. Do jedné půlky těsta dám vanilku a do druhé kakao. Pořádně promíchám obě varianty (tmavé a světlé těsto) a dám je na rozehřátou a tukem potřenou nepřilnavou pánev. Tvořím malé lívance a na střední až nízké teplotě pomalu opékám lívance z obou stran, aby zezlátly. Vysoká teplota je nežádoucí, aby se lívance nepřipálily.

Lívance dozdobím pokrájenými jahodami, střídám světlý a tmavý lívanec a vše posypu strouhaným BIO kokosem.

Vaše Maruška