Ovesné, křupavé vafle

Letos k Vánocům budu nadělovat vaflovač. Zatím nemohu prozradit komu ;), ale prozradím recept, který se na vafle báječně hodí.

Na vafle můžete dát jakékoliv ovoce a dochutit třeba kokosem nebo strouhanou hořkou čokoládou.

Já jsem tentokrát zvolila kombinaci banánu, vlašských ořechů a hořké 85% čokolády a velmi zlehka zakápla javorovým sirupem.

Ingredience (na 2 dávky)

  • 10 vrchovatých lžic ovesné mouky (=rozmixovaných ovesných vloček najemno)
  • ½ velké lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 vejce
  • ½ hrnku (120ml) vody nebo rostlinného mléka (mandlové např.)
  • 2 lžíce xylitolu (nebo stevie či jiného přírodního sladidla)
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžičky mletého sušeného zázvoru
  • Špetka růžové Himalájské soli
  • 2 lžíce kokosového tuku (nebo olivový, kvalitní BIO máslo apod.)

Postup

Všechny ingredience jsem pořádně promíchala dohromady a 5 minut nechala odstát. Mezitím jsem si zapnula vaflovač na nejvyšší stupeň.

Pak jsem půlku těsta nalila do vaflovače a rozetřela až po okraj. Vafle jsem opékala asi 5 minut, aby byly na povrchu nazlátlé a křupavé.

Vaše Maruška