Ovesné, křupavé vafle
Letos k Vánocům budu nadělovat vaflovač. Zatím nemohu prozradit komu ;), ale prozradím recept, který se na vafle báječně hodí.
Na vafle můžete dát jakékoliv ovoce a dochutit třeba kokosem nebo strouhanou hořkou čokoládou.
Já jsem tentokrát zvolila kombinaci banánu, vlašských ořechů a hořké 85% čokolády a velmi zlehka zakápla javorovým sirupem.
Ingredience (na 2 dávky)
- 10 vrchovatých lžic ovesné mouky (=rozmixovaných ovesných vloček najemno)
- ½ velké lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 vejce
- ½ hrnku (120ml) vody nebo rostlinného mléka (mandlové např.)
- 2 lžíce xylitolu (nebo stevie či jiného přírodního sladidla)
- 1 lžička skořice
- ¼ lžičky mletého sušeného zázvoru
- Špetka růžové Himalájské soli
- 2 lžíce kokosového tuku (nebo olivový, kvalitní BIO máslo apod.)
Postup
Všechny ingredience jsem pořádně promíchala dohromady a 5 minut nechala odstát. Mezitím jsem si zapnula vaflovač na nejvyšší stupeň.
Pak jsem půlku těsta nalila do vaflovače a rozetřela až po okraj. Vafle jsem opékala asi 5 minut, aby byly na povrchu nazlátlé a křupavé.
Diskuze
Snad nejchutnější (a nejjednodužší recept) co jsem tady vyzkoušela 😊😛
Díky 😍