Pomalu pečené exotické kousky z quinoy

Dnes mám pro vás námět na skvělé jídlo před tréninkem nebo snídani, která dodá energii, jež je díky komplexním sacharidům uvolňována postupně.

1 kousek obsahuje 214 kCal, 12g tuků, 6g bílkovin, 18g sacharidů

Ingredience na 9 kousků

  • 1/3 hrnku (70 g) barevné quinoy
  • 80 g sušeného a na drobné kousky pokrájeného ananasu (bez cukru)
  • 3 vrchovaté lžíce Tahini pasty (sezamové máslo)
  • 4 lžíce chia semínek
  • 50g sušených góji (kustovnice čínská)
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 hrnek (250 ml) BIO kokosového mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce drcených kakaových bobů
  • 2 lžičky kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 2 špetky růžové himalájské soli
  • špetka kajenského pepře

Příprava

Troubu zapnula na 125°C. Veškeré ingredience smíchám v míse dohromady.

Těsto naliji do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Peču 2 hodiny. Nechám úplně vychladnout a nakrájím na 9 kostek.

Vaše Maruška