Pomalu pečené exotické kousky z quinoy
Dnes mám pro vás námět na skvělé jídlo před tréninkem nebo snídani, která dodá energii, jež je díky komplexním sacharidům uvolňována postupně.
1 kousek obsahuje 214 kCal, 12g tuků, 6g bílkovin, 18g sacharidů
Ingredience na 9 kousků
- 1/3 hrnku (70 g) barevné quinoy
- 80 g sušeného a na drobné kousky pokrájeného ananasu (bez cukru)
- 3 vrchovaté lžíce Tahini pasty (sezamové máslo)
- 4 lžíce chia semínek
- 50g sušených góji (kustovnice čínská)
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 hrnek (250 ml) BIO kokosového mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce drcených kakaových bobů
- 2 lžičky kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky zázvoru
- 2 špetky růžové himalájské soli
- špetka kajenského pepře
Příprava
Troubu zapnula na 125°C. Veškeré ingredience smíchám v míse dohromady.
Těsto naliji do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Peču 2 hodiny. Nechám úplně vychladnout a nakrájím na 9 kostek.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.