Proteinová čokoládová buchta

Proteinová čoko buchta aneb super mlsání pro sportovce 🙂

Tento zákusek upečený jen z opravdových a přírodních surovin dodá energii i potřebné bílkoviny.

P.S.: Na FCB mi jedna z vás poslala foto upečené buchty komplet bez vajec – tudíž lze upéct i čistě z rostlinných ingrediencí

Ingredience

  • 370g sladkých brambor (batátů)
  • 2 středně velká sladká jablka (300g)
  • ½ hrnku (180g) datlové pasty
  • Pár kapek vanilkového extraktu
  • 4 vejce
  • ½ hrnku (45g) kakaa (ideálně v BIO kvalitě)
  • ¼ hrnku (30g) kokosové mouky
  • 8 lžic (60g) 100% konopného proteinu
  • ½ lžičky růžové himalájské soli
  • 1 lžička jedlé sody

Postup

Oloupané sladké brambory jsme uvařila doměkka, nechala vychladnout a rozmixovala tyčovým mixérem na jemnou kaši.

Pak jsem oloupala a najemno nastrouhala jablka, aby vzniklo jablečné pyré. Pyré jsem přimíchala do batátové kaše, přidala datlovou pastu, vanilku a tyčovým mixérem vše ještě krátce zpracovala.

Následně jsem přidala zbytek ingrediencí (kakao, kokosovou mouku a protein) a promíchala těsto.

Plech jsem „přikryla“ pečícím papírem a do něj vlila těsto.

cokoladovabuchta1

Pekla jsem v předem rozpálené troubě na 180°C 30 minut.

Po upečení nechám buchtu vychladnout, pak teprve rozkrájím na kostky.

Vaše Maruška