Proteinová čokoládová buchta
Proteinová čoko buchta aneb super mlsání pro sportovce 🙂
Tento zákusek upečený jen z opravdových a přírodních surovin dodá energii i potřebné bílkoviny.
P.S.: Na FCB mi jedna z vás poslala foto upečené buchty komplet bez vajec – tudíž lze upéct i čistě z rostlinných ingrediencí
Ingredience
- 370g sladkých brambor (batátů)
- 2 středně velká sladká jablka (300g)
- ½ hrnku (180g) datlové pasty
- Pár kapek vanilkového extraktu
- 4 vejce
- ½ hrnku (45g) kakaa (ideálně v BIO kvalitě)
- ¼ hrnku (30g) kokosové mouky
- 8 lžic (60g) 100% konopného proteinu
- ½ lžičky růžové himalájské soli
- 1 lžička jedlé sody
Postup
Oloupané sladké brambory jsme uvařila doměkka, nechala vychladnout a rozmixovala tyčovým mixérem na jemnou kaši.
Pak jsem oloupala a najemno nastrouhala jablka, aby vzniklo jablečné pyré. Pyré jsem přimíchala do batátové kaše, přidala datlovou pastu, vanilku a tyčovým mixérem vše ještě krátce zpracovala.
Následně jsem přidala zbytek ingrediencí (kakao, kokosovou mouku a protein) a promíchala těsto.
Plech jsem „přikryla“ pečícím papírem a do něj vlila těsto.
Pekla jsem v předem rozpálené troubě na 180°C 30 minut.
Po upečení nechám buchtu vychladnout, pak teprve rozkrájím na kostky.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.