Proteinová kaše s čokoládou a malinami

V dnešní době se stále více zdůrazňuje důležitost dostatečného příjmu bílkovin, bez ohledu na věk nebo úroveň fyzické aktivity. Proteiny jsou klíčovou stavební složkou našeho těla a hrají zásadní roli v oblasti dlouhověkosti, regenerace a celkového zdraví. Pravidelný příjem bílkovin je proto nezbytnou součástí vyváženého jídelníčku. Sama se někdy potýkám s tím, jak za den přijmout potřebné množství bílkovin, a proto si připravuji snídaňovou proteinovou kaši. Ta mě nejen zasytí na celé dopoledne, ale také mi dodá potřebné bílkoviny, vlákninu a uspokojí mé chuťové buňky.

Vzniklou směs na kaši zalévám buď horkou vodou, která krásně rozpustí čokoládu, nebo ji míchám se studeným mandlovým mlékem. V letních měsících kaši ráda doplním čerstvými bobulemi, zatímco v zimě používám rozmrazené. Takto snadno a rychle připravím vynikající kaši, která je hotová během chvilky.

1 porce (1 hrnek připravené směsi) obsahuje 2065 kJ; 493 kCal; 37,5g bílkovin, 44g sacharidů, 18g tuků, 14g vlákniny

INGREDIENCE NA 10 PORCÍ

  • 500g klíčených vloček (použila jsem 300h ovesných a 200g pohankových)
  • 200g 90% hořké čokolády
  • 100g lněné mouky
  • 300g čokoládového proteinu se sladidlem (používám klasický syrovátkový)
  • 120g lyofilizovaných malin
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice

NA POSYPÁNÍ

  • 100g bobulovitého ovoce (čerstvé maliny či borůvky apod.)

POMŮCKY

  • kuchyňský robot na mixování

PŘÍPRAVA

Vločky rozmixuji na jemnou mouku, hořkou čokoládu nasekám na větší kousky a sušené maliny rozmixuji na jemno. Všechny tyto ingredience pak důkladně promíchám ve velké míse. Hotovou směs uchovávám ve vzduchotěsné nádobě, aby si dlouho zachovala svou čerstvost a chuť.

Vaše Maruška