Proteinové čokolívance

Na lívancích se mi líbí (kromě jejich chuti), že se s nimi dá docela dobře vyřádit. Možností, s čím vším jsou lívance kombinovat a jak, je tolik, že každé ráno mohu vyčarovat něco jiného, co lahodí nejen chuťovým pohárkům ale i oku.

Dnes jsem vytvořila komínky prokládané karamelizovanými plátky jablek se skořicí. Nezakousli byste se ihned?

Lívance jsme obohatila konopným proteinem, jelikož potřebuji větší dávku bílkovin, abych vydržela bez hladu až do pozdního oběda. Snídaně tak má vše, co od ní očekávám – bez cukru, skvělá chuť, lahodí oku i mysli J, nasytí, dostatek bílkovin a zdravých tuků, 1 porce ovoce, stabilní hladina cukru v krvi na celé dopoledne.

Ingredience (na cca 9 lívanců)

Lívance

  • 1 zralý banán
  • 3 vejce
  • 2 lžíce konopného proteinu
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • Olivový olej na potření pánve

Ozdoba

  • 2 malá jablka
  • Sekané mandle
  • Skořice
  • Olivový olej na potření pánve
  • Drcené kakaové boby (lze vynechat)

Příprava

Oloupaný banán jsem rozmixovala tyčovým mixerem s ostatními lívancovými ingrediencemi na kaši. Nepřilnavou pánev jsme potřela cca lžičkou olivového oleje a lžící tvořila první várku malých koleček. Lívance dělám na slabším plamenu, aby se pořádně propekly a nepřipálily. Každá strana trvá odhadem 4 minuty. Pak jsem udělala na pánvi na další lžičce oleje zbylou várku lívanců.

Mezitím jsem omyla jablka a nakrájela na tenké plátky. Pokud nemáte BIO jablka, nejprve je oloupejte. Plátky jablek jsem kladla na předem olejem vymazanou a rozehřátou nepřilnavou pánev. Horní stranu jablek jsem posypala skořicí a jablka karamelizovala z jedné strany na středním plamenu několik minut tak, aby změkla, ale nepřipálila se. Pak jsem jablka otočila, znovu posypala skořicí a stejně dusila i z druhé strany.

Lívance jsem zdobila 2 plátky jablek, posypala trochou sekaných mandlí a opět položila lívanec. Takto jsem udělala 3 vrstvy lívanců, které jsem na vrh ozdobila ještě drcenými kakaovými boby.

Mně osobně stačí 6 lívanců.

Vaše Maruška