Řepa s křenem, jablkem a octem
Tak trochu navazuji na můj předchozí recept na raw řepnou pomazánku a dnes vystavuji variantu řepy připravené na páře, která se hodí taktéž na chleba nebo jako samostatná příloha.
Nenechte se zmást ilustračním obrázkem, níže vystavené množství nebude na 2 plné sklenice od utopenců – ty jsem připravovala a věnovala na akci v kladenském kině Sokol jakožto přílohu k jitrnicím 🙂
Tato řepa je naprosto vynikající!
Ingredience
- 3 středně velké (500g) řepy
- 10 cm (100g) křenu (nebo dle potřeby)
- 1 sladké jablko
- 1 lžíce ume octa (= japonský švestkový ocet sladko-kyselé ovocné chuti) (lze nahradit jablečným octem)
- růžová himalájská sůl dle potřeby
Příprava
Řepy jsem oloupala, rozčtvrtila a dala vařit v páře do změknutí (cca 50 minut). Mezi tím jsem si oloupala křen, jablko, které jsem zbavila semínek. Vše jsem pak nastrouhala a smíchala s octem a solí.
Diskuze
Vynikající recept, červenou řepu můžu v jakékoli podobě, tento recept má ten správný "řiz"!! Určitě budu dělat často, super jako příloha k masu, nebo jako lehká večeře, max doporučuji 🙂 Pozn. uvedené množství je cca 2-3porce