Rychlá ovesná nevařená snídaně
Jaro klepe na dveře a s ním začínám i méně tepelně upravovat suroviny. Pořád a velmi ráda využívám zahřívacích a protizánětlivých koření, ale postupný nájezd na čerstvou stravu ve větším poměru pomalu ale jistě zařazuji do svého jídelníčku – obzvlášť, když tak venku pěkně svítí sluníčko 🙂
Ovesné vločky samy o sobě lepek neobsahují, ale mohou být lepkem při zpracování ve výrobě kontaminovány. Chcete-li mít bezlepkovou jistotu, hledejte vločky s nápisem bez lepku.
Ingredience na 3-4 porce:
Ořechová drobenka
- 1 hrnek (100g) pekanových nebo vlašských ořechů
- 2 malé hrsti (35g) rozinek
- 1 velká plná hrst (35g) datlí
- ½ lžičky růžové himalájské soli
- ½ hrnku (40g) ovesných vloček
Jablečný základ
- 3 středně velká (450g) sladká jablka
- 1 a ½ lžíce citrónové šťávy
- ½ lžičky skořice
- 1/3 lžičky mletého zázvoru
- 2 špetky mletého hřebíčku
- 2 špetky muškátového květu
Postup
Ingredience na ořechovou drobenku jsem rozmixovala v kuchyňském robotu na sypkou, lepkavou konzistenci.
Odjadřená a oloupaná jablka jsem nastrouhala na hrubém struhadle na nudličky. Do jablka jsem přimíchala zbylé koření a citrónovou šťávu.
Drobenku a jablka v misce smíchám a servíruji.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.