Snídaňová cereální směs II (nízkosacharidová)

Dnes vám přináším verzi č.2 na nízkosacharidovou základní snídaňovou směs, která má v tomto případě úžasnou kakakovo-mandlovou příchuť.

Pro všechny, kdo si hlídají sacharidy, je tato snídaňová cereálie skvělou verzí, jak začít svůj den 🙂

Ingredience (na 1 várku – plná velká uzavíratelná sklenice)

  • hrst (50g) rozinek
  • 150ml (1/2 hrnku) BIO kokosového mléka
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého kardamonu
  • 300g mandlových plátků
  • 200g dýňových semen
  • 200 g ve hmoždíři podrcených pekanových ořechů (nebo vlašských ořechů)
  • 30g drcených nepražených kakaových bobů

Příprava

Rozinky jsem rozmixovala tyčovým mixérem s kokosovým mlékem a pak jsem přidala mandlový extrakt, kakao, skořici a kardamon a vše ještě dohromady rozmixovala. Ve větší míse jsem důkladně promíchala ostatní oříšky a semínka s připravenou kokosovou-čokoládovou zálivkou.

Směs jsem rovnoměrně nanesla a plech s pečícím papírem a dala do předem vyhřáté trouby na 180°C na 10 minut, pak jsem směs promíchala a pekla ještě dalších 10 minut.

Po vychladnutí smíchám s kakaovými boby a sladuji v uzavíratelné skleněné nádobě (vydrží poměrně dlouho, 14 dní naprosto v pohodě).

Vaše Maruška