Snídaňové dýňové muffiny s krémovou sýrovou polevou (keto, nízkosacharidové)
Pomalinku zdělávám dýňové pyré a tak jsem si říkala, že bych ho mohla vpašovat do muffinů k snídani. Povedlo se!
1 muffin obsahuje 241 kCal; 18 g tuků; 8,6 g bílkovin a pouhých 8 g sacharidů
Ingredience na 12 muffinů
Na muffiny
- 200g mandlové mouky (nebo jemně umletých loupaných mandlí)
- 1 lžička octa
- 1/2 lžičky prášku na pečení bez fosfátů (vinný kámen)
- 1/2 lžičky růžové himalájské soli
- 1 lžička skořice
- 1 lžička mleté vanilky
- 2 lžičky sušené mleté pomerančové kůry
- špetka mletého hřebíčku
- špetka mletého muškátového květu
- špetka kajenského pepře (pro výraznější chuť)
- 4 vejce
- 80g xylitolu (přírodní alkoholový cukr)
- 3/4 hrnku (170 g) dýňového pyré (jak vyrobit dýňové pyré popisuji ZDE)
Na polevu
- 100 g měkkého kozího sýra (kdo neholduje kozím mléčným výrobkům, může použít LUČINU)
- 1 vejce
- 1 lžička sušené pomerančové kůry
- 1 lžička mleté vanilky
- 40 g xylitolu
Příprava
Troubu předehřeji na 175°C.
Ingredience na muffiny smíchám v míse dohromady.
V jiné míse rozmixuji tyčovým mixérem ingredience na polevu.
Do formy na muffiny rozdělím těsto tak, že jej dám stejným dílem do 12 muffinových děr.
To samé udělám s polevou, kterou po lžících nalévám na vršek muffinů.
Peču 40 minut a nechám úplně vychladnout. Pak teprve muffiny vyndám ven. Chutnají trochu jako cheescake 🙂
Diskuze
Ahoj Maruško, chtěla jsem se zeptat zda můžu v tvých receptech místo dýně použít jablka nebo čím jiným to lze nahradit? Děkuju Martina
Ahoj, banány by byly asi nejlepší. Jablka by také šla, ale obsahují více vody, takže pak více zahustit hmotu, nebo použít méně pyré 😊