Špenátovo-rukolový salát s frittatou

Námětů na salát není nikdy dost a na snídaně jakbysmet. Co takhle spojit bleskurychlost tvorby pokrmu s těmi z jedněch nejzdravějších surovin a protizánětlivými účinky česneku a kurkumy? Vše se snoubí v jednom salátu, který zasytí a zahájí den tím správným způsobem. Lze si dát i jako hlavní jídlo v průběhu dne, rozhodně tím nešlápnete vedle 🙂

Ingredience na 2 porce

  • 160g baby špenátu
  • 1 velká, plná hrst rukoly
  • 1 stroužek česneku
  • 1 avokádo
  • růžová himalájská
  • 4 vejce
  • 1 lžíce čerstvých lístků oregana (nebo lžička sušeného)
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 špetky mleté kurkumy
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje do salátu a 1 lžíce na potření pánve
  • 10 para ořechů

Příprava

Omytý a propláchnutý baby špenát od hlíny a kamínků přeliji v cedníku vroucí vodou a nechám odkapat. Spařený špenát smíchám s rukolou, prolisovaným stroužkem česneku, solí, olejem a avokádem.

Vaječné nudle si připravím tak, že vejce rozkvrdlám vidličkou  a smíchám s oreganem, pažitkou, kurkumou, parmazánem a solí. Naliji do olejem vytřené nepřilnavé pánve a na střední až nízké teplotě opékám jako omeletu nejprve déle z jedné strany a po otočení kratší dobu ze strany druhé. Vaječnou omeletu vyndám a nakrájím na asi 1 cm široké proužky.

Vaječné nudle dám na salát a posypu ve hmoždíři rozdrcenými para ořechy.

Vaše Maruška