Špenátovo-rukolový salát s frittatou
Námětů na salát není nikdy dost a na snídaně jakbysmet. Co takhle spojit bleskurychlost tvorby pokrmu s těmi z jedněch nejzdravějších surovin a protizánětlivými účinky česneku a kurkumy? Vše se snoubí v jednom salátu, který zasytí a zahájí den tím správným způsobem. Lze si dát i jako hlavní jídlo v průběhu dne, rozhodně tím nešlápnete vedle 🙂
Ingredience na 2 porce
- 160g baby špenátu
- 1 velká, plná hrst rukoly
- 1 stroužek česneku
- 1 avokádo
- růžová himalájská
- 4 vejce
- 1 lžíce čerstvých lístků oregana (nebo lžička sušeného)
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 2 špetky mleté kurkumy
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje do salátu a 1 lžíce na potření pánve
- 10 para ořechů
Příprava
Omytý a propláchnutý baby špenát od hlíny a kamínků přeliji v cedníku vroucí vodou a nechám odkapat. Spařený špenát smíchám s rukolou, prolisovaným stroužkem česneku, solí, olejem a avokádem.
Vaječné nudle si připravím tak, že vejce rozkvrdlám vidličkou a smíchám s oreganem, pažitkou, kurkumou, parmazánem a solí. Naliji do olejem vytřené nepřilnavé pánve a na střední až nízké teplotě opékám jako omeletu nejprve déle z jedné strany a po otočení kratší dobu ze strany druhé. Vaječnou omeletu vyndám a nakrájím na asi 1 cm široké proužky.
Vaječné nudle dám na salát a posypu ve hmoždíři rozdrcenými para ořechy.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.