Teplá kokosovo-lněná snídaně
Pro všechny, kteří holdují teplým snídaňovým a kaším a chtějí jít nízko sacharidovou cestou, kterou čím dál tím více prošlapávám i já, mám skvělý recept, jak si rychle uvařit teplou a velmi sytou kaši k snídani a pochutnat si.
Je už na vás, zda si kaši dochutíte nepraženým kakaem, skořicí, mletým hřebíčkem nebo vanilkou. Já jsem pro dnešek zvolila vanilku a kakaové boby. Velmi ráda však koření střídám, protože po každé vykouzlím trochu jinou chuť.
I bobule se dají střídat – maliny, borůvky, jahody, cokoliv máte rádi
Ingredience na 1-2 porce
- ½ hrnku (120ml) kokosového mléka nebo jiného rostlinného mléka (používám domácí mandlové)
- ½ hrnku (70g) mletého lněného semínka (k dostání v DM drogerii nebo ve zdravé výživě)
- ¼ hrnku (16g) kokosových vloček
- ¼ hrnku (36g) sekaných vlašských ořechů
- 1 lžička mleté skořice nebo vanilky (mletou vanilku jsem sehnala zde)
- Nepražené kakao nebo drcené kakaové boby (volitelné)
- Hrstka jahod, nebo borůvek či jiných bobulí (čerstvé, mražené nebo sušené ovoce)
- Steviol nebo xylitol dle potřeby na doslazení
Postup
Smíchala jsem mléko, lněné semínko, kokosové vločky a vlašské ořechy v kastrůlku a vše ohřála.
Nakonec přidávám koření (skořice, kakao, vanilka apod.) a bobule dle chuti.
Diskuze
Holduji kaším a tahle kaše mě úplně nadchla. Rozhodně si ji budu dělat pravidelně😄.