Vánoční pomerančovo-čokoládová granola (nízkosacharidové, paleo)
Tato voňavá, křupavá snídaně rozhodně nemusí být jen vánoční záležitostí.
Avšak v čase vánočním si můžeme dopřát všechna ta typická vánoční koření a vůně (takže rum do granoly na provonění jen během adventu, jasné?! 🙂 )
Ke granole se hodí kokosové či mandlové mléko, nebo kysaná smetana či bílý jogurt.
Nechte si chutnat 🙂
1 porce granoly obsahuje 364 kCal, 29 g tuků, 7 g bílkovin, 20 g sacharidů
Ingredience na 10 porcí
- 200 g mandlí
- 100 g pekanů
- 100 g konopných semínek
- 100 g kokosových chipsů
- 60 g góji (kustovnice čísnká)
- 30 g nepraženého kakaa
- 200 ml BIO kokosového mléka
- 2 vrchovaté lžíce (10 g) sušené BIO pomerančové kůry
- 4 lžíce vymačkané pomerančové nebo mandarinkové šťávy
- 2 lžíce rumu (volitelné na Vánoce 🙂 )
- 1/2 lžičky skořice
- 2 špetky mletého hřebíčku
- 2 špetky růžové himalájské soli
- špetka kajenského pepře (volitelné pro ty, kdo chtějí přidat trochu na ostrosti)
Příprava
Troubu zapnu na 180°C.
Mandle i pekany jsem v kuchyňském mixéru lehce rozmixovala nahrubo. Sušené bobule góji jsem rozmixovala najemno. Vše jsem pak smíchala dohromady s ostatními ingrediencemi. Nandám na plech vyloženým pečícím papírem a rozprostřu po celé ploše plechu. Dám do trouby a každých 10 minut směs promíchám, jelikož má tendence se na krajích připalovat. Takto peču 20-30 minut.
Nechám úplně vychladnout (ideálně přes noc) a skladuji ve vzduchotěsné nádobě.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.