Vánoční pomerančovo-čokoládová granola (nízkosacharidové, paleo)

Tato voňavá, křupavá snídaně rozhodně nemusí být jen vánoční záležitostí.

Avšak v čase vánočním si můžeme dopřát všechna ta typická vánoční koření a vůně (takže rum do granoly na provonění jen během adventu, jasné?! 🙂 )

Ke granole se hodí kokosové či mandlové mléko, nebo kysaná smetana či bílý jogurt.

Nechte si chutnat 🙂

1 porce granoly obsahuje 364 kCal, 29 g tuků, 7 g bílkovin, 20 g sacharidů

Ingredience na 10 porcí

  • 200 g mandlí
  • 100 g pekanů
  • 100 g konopných semínek
  • 100 g kokosových chipsů
  • 60 g góji (kustovnice čísnká)
  • 30 g nepraženého kakaa
  • 200 ml BIO kokosového mléka
  • 2 vrchovaté lžíce (10 g) sušené BIO pomerančové kůry
  • 4 lžíce vymačkané pomerančové nebo mandarinkové šťávy
  • 2 lžíce rumu (volitelné na Vánoce 🙂 )
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 špetky mletého hřebíčku
  • 2 špetky růžové himalájské soli
  • špetka kajenského pepře (volitelné pro ty, kdo chtějí přidat trochu na ostrosti)

Příprava

Troubu zapnu na 180°C.

Mandle i pekany jsem v kuchyňském mixéru lehce rozmixovala nahrubo. Sušené bobule góji jsem rozmixovala najemno. Vše jsem pak smíchala dohromady s ostatními ingrediencemi. Nandám na plech vyloženým pečícím papírem a rozprostřu po celé ploše plechu. Dám do trouby a každých 10 minut směs promíchám, jelikož má tendence se na krajích připalovat. Takto peču 20-30 minut.

Nechám úplně vychladnout (ideálně přes noc) a skladuji ve vzduchotěsné nádobě.

Vaše Maruška