Celerovo-křenová pomazánka (paleo, nízkosacharidová, bez laktózy)
Pomazánku ze syrového celeru a křenu můžete máznout stejně jako já (viz ilustrační foto) na můj nízkosacharidový chleba nebo na kváskový, celozrnný špaldovo-žitný chléb, nebo si ji jednoduše dopřát jako přílohu třeba ke grilovanému masu.
Celá várka pomazánky obsahuje 8731 kJ; 2085 kCal; 16g bílkovin, 69g sacharidů, 194g tuků
Ingredience na pomazánku
- 1 malá bulva celeru (500g)
- 150g křenu
- 270g majonézy (odkaz na domácí majonézu přikládám ZDE)
- 1 lžička růžové himalájské soli
- mletý pepř dle chuti
- 3 lžíce citrónové šťávy
Příprava
Oloupaný celer a křen nastrouhám najemno a smíchám s ostatními ingrediencemi.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.