Dýňová pomazánka s lahůdkovým droždím
Dýňová pomazánka podpoří nejen vaše zdraví, ale i chuťové buňky si přijdou na své. Lahůdkové droždí je nejbohatším zdrojem vitamínů B komplexu, cibule, česnek i kurkuma mají protizánětlivé účinky a dýně jsou v tomto období všude, kam se podíváte. Ze zbylého pyré si můžete udělat třeba muffiny, dýňovou polévku, nebo dýňovou kaši 🙂
Ingredience
- 1 hrnek (300g) dýňového pyré (recept na výrobu pyré najdete ZDE)
- 2 hrsti (60g) oříšků kešu
- 1 malá červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky růžové himalájské soli
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 3 polévkové lžíce (20g) lahůdkového droždí
Na posypání
- Nasekaná hladkolistá petržel nebo řeřicha (nebo jakékoliv čerstvé bylinky dle chuti)
Příprava
Dýňové pyré vložím do mixéru společně s oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibulí, oloupaným stroužkem česneku a ostatími ingrediencemi kromě lahůdkového droždí. Rozmixuji na krémovou konzistenci (občas lopatkou setřu pomazánku z boků nádoby, aby se pořádně promíchala) a na závěr zahustím lahůdkovým droždím.
Podávám na raw chlebu a posypu nasekanou petrželkou nebo řeřichou.
Uchovávám v uzavíratelné nádobě v lednici
Diskuze
Odkaz na dýňové pyré jde na muffiny ,-)
Ahoj, to je v pořádku. V muffinovém receptu mám první odstavec, jak jsem dělala dýňové pyré.