Ledová čokoláda s rostlinným proteinem (nízkosacharidové, paleo, vegan)
Ledová čokoláda je v létě naprosto luxusní – jak se v puse rozplývá je nepopsatelné 😉 . Vymyslela jsem zdravější verzi takového mlsání a nenápadně jsem do ní „zamaskovala“ zelený protein z mořských řas (jeho základem jsou superpotraviny – mořské řasy chlorella a spirulina). Předem podotýkám, že toto není žádná reklama – je to jediný doplněk stravy, který používám k celkovému navýšení bílkovin, vitamínů i minerálů ve stravě. Občas si ho mixuji po tréninku s banánem a dělám si takový, zelený puding. Samostatně bych tento protein nedala a v ledových, čokoládových tyčinkách není chuťově znát.
Tyčinky skladuji každou zabalenou zvlášť v mrazáku. Stačí vyndat a vychutnat 🙂
Kdo by chtěl udělat radost hostům, může ji nakrájet na kostičky nebo dát do formiček a mít tak různé tvary.
1 porce obsahuje 237 kCal, 19 g tuků, 9 g bílkovin a 15 g sacharidů
Ingredience na 16 porcí
- 250g mandlového másla (kupuji v drogerii DM)
- 120g panenského, kokosového oleje
- 1/3 lžičky růžové, himalájské soli
- 120g rozinek
- 120g zeleného, rostlinného proteinu (kdo není na něj zvyklý, může začít s nižším dávkováním)
- 50g nepraženého kakaa (kupuji v drogerii DM)
- 100g vysokoprocentní, hořké čokolády (používám 80%)
- 2 lžíce medu
Pomůcky
- kuchyňský robot s esovitými noži nebo tyčový mixér
- obdélníková forma 25cm x 19cm (vnitřní rozměr)
- pečící papír
- ostrý nůž
Příprava
Do misky dám mandlové máslo, ve vodní lázni rozpuštěný kokosový olej, teplý tak akorát, abych v něm udržela bez problémů prst (na obrázku mám ztuhlý kokosový olej, ale rozpuštěný udělá pak lepší konzistenci na přípravu), sůl a rozinky Tyčovým mixérem vše rozmixuji na jemnou kaši. Následně přimíchám kakao, opět rozmixuji tyčovým mixérem. Stejně postupuji, když přidám zelený protein. Nakonec přimíchám ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu a med.
Formu vytřu kokosovým olejem, aby v ní papír držel, a pak vložím pečící papír, který je ustřižený na šíři formy. Hmotu nanesu do formy (má konzistenci takového blátíčka 😉 ), rozetřu stěrkou po celém povrcu rovnoměrně a nechám ztuhnout přes noc v lednici.
Ráno vyklepnu z formy a ostrým nožem nakrájím na 16 tyčinek. Tyčinky zabalím do folie a skladuji v mrazáku.
Vychlazené z mrazáku se dají krásně ukousnout a drží tvar.
Diskuze
Můžu se zeptat, kde kupujete tento protein? 🙂
Dobrý den, ve vyhledávači Vám to ukáže asi více možností. Já kupuji na vitalvibe.eu/cs/
Maruško, může se použít i jiný protein?
Ano může, ale volte raději rostlinný typ bez příchutě.