Makovo-kokosové super chipsy

Milí Rutináci,

jestli jsem u předchozího receptu psala o náhodě, tak u tohoto receptu je náhoda tuplovaná. Asi by mne nikdy nenapadl, kdybych se v naší výživové výzvě „1 měsíc v ketóze s opravdovým jídlem„ nepokusila spojit nízkosacharidové musly s mákem, jež je bohatý na vápník, a v nízkosacharidovém stravování má tato ingredience své zaručené místo. Když jsem hotové musli vyndala z trouby a ochutnala kokosové lupínky obalené mákem, tak jsem jsem snad i zachrochtala blahem 😉 .

A tak dnes pro vás vystavuji super mlsání bez výčitek, které se bude určitě hodit příznivcům „lowcarb“ a „keto“ stravování.

Můžete zobat jen tak, nebo jimi posypat oblíbený salát.

Ingredience

  • 200g kokosových lupínků
  • 100ml BIO kokosového mléka
  • 4-5 vrchovatých lžic mletého modrého máku
  • 2 špetky růžové himalájské soli

Postup

Všechny ingredience smíchám dohromady, rozprostřu na plech a vložím do trouby na 20-30 min při 180°C. Po prvních deseti minutách promíchávám chipsy na plechu každých 5 minut, jelikož zlátnou od kraje plechu. Vyndám, když jsou chipsy ve směs zlatavé a křupavé.

Nechám vychladnout a skladuji ve skleněné nádobě.

Vaše Maruška