Nízkosacharidový (paleo) chleba

Paleo chleba je vhodný pro všechny, kdo si hlídají sacharidy, nejí přílohy, nebo jsou na bezlekové dietě.

Nechte si chutnat 🙂

Ingredience na cca 8 porcí

  • 200g jemně mletých mandlí (kupované, nebo doma mleté – melu je kuchyňským robotem)
  • 6 lžic (80g) tapiokového škrobu
  • 6 vajec
  • 2 lžičky chlebového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky růžové himalájské soli
  • 50 ml rozpuštěného ghí nebo másla
  • Bochníková forma – konkrétně peču v této od Tescoma a jsem s ní velice spokojena
  • Ghí a trochu mandlové mouky na vysypání formy
  • 1 lžička chlebového koření a 1-2 lžíce dýňových semínek na posypání chleba

Příprava

Bílky jsem oddělila od žloutků a ušlehala z nich tuhý sníh. Do něj jsem vmíchala veškeré ingredience na chlebík (žloutky, škrob, chlebové koření, sůl, sodu, ghí a mandlovou mouku), vytřela jsem formu ghíčkem a vysypala mandlovou moukou. Do formy jsem nalila promíchané těsto, posypala ho chlebovým kořením a dýňovými semínky a pekla v předem předehřáté troubě při 180°C 55 min.

Chléb je hotov, když po zapíchnutí zůstává špejle čistá.

Vaše Maruška