Brokolicové kari s hlívou
Mám dny, kdy nemám chuť na masité pokrmy, nechce si mi moc vyvařovat a přitom chci uspokojit chuťové buňky. Takový den nastal dnes, kdy jsem si uvařila tuto lehkou, kořeněnou a velmi rychlou večeři, na které jsem si moc pochutnala. Koření, které je tu pro lidstvo už od pradávna a slouží jako báječné dochucovadlo čehokoliv, mi posloužilo natolik, že jsem neměla potřebu nijak solit.
Lze jíst takto samotné, nebo využít jako přílohu.
Ingredience (na cca 2 porce)
- 500g brokolice
- 300g hlívy ústřičné
- 1 velká cibule pokrájená nadrobno
- 3 lžíce olivového oleje
- 2,5cm kus nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky garam masaly
- ½ lžičky římského kmínu
- Špetka (nebo dle potřeby) kajenského pepře
- 400ml kokosového mléka
- Na dozdobení
- Sezamová semínka
- Na kolečka pokrájená jarní cibulka
Příprava
Růžičky brokolice jsem uvařila „tak akorát“ na páře (15 min) – lze vařit i ve vodě. Mezi tím jsem na nepřilnavé pánvi rozpálila olivový olej, přidala do něj pokrájenou cibuli a restovala 3 minuty. Pak jsem přidala prolisovaný česnek, na kostičky pokrájenou hlívu a nastrouhaný zázvor za stálého míchání jsem další minutu restovala. Přidala jsem zbylé koření, míchala ještě další minutu. Na závěr jsem přilila kokosové mléko a pod pokličkou vše vařila cca 5 minut až do změknutí hlívy. Do hotového pokrmu vmíchám brokolici uvařenou na páře a servíruji posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.