Brokolicovo-rajčatový quiche

Tento recept vznikl čistě z toho, co jsem měla pod střechou, a dopadlo to velmi dobře 🙂

Ingredience na 3-4 porce

  • 500g brokolice
  • 1/3 pórku (ta zelená část)
  • 2 velká rajčata
  • 2 lžíce másla nebo ghí
  • 2 stroužky česneku
  • 7 vajec
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžička a 1/2 růžové himalájské soli
  • mletý pepř na dochucení
  • řeřicha na posypání (volitelné)

Příprava

Brokolici jsem rozdělila na menší růžičky (tvrdý spodek nechávám na později – třeba na polévku 🙂 ). Brokolicové růžičky pak vařím v páře do lehkého změknutí (cca 15 minut, lze vařit i ve vodě).

Během toho, co se mi vaří brokolice, si připravím pórek tak, že odkrojím jeho zelenou část (cca 1/3 pórku), omyji a nakrájím ji na proužky. Ty restuji dozlatova na 2 lžících ghí. Po vyjmutí z plotny do pórku vmíchám prolisovaný česnek.

Rajčata nakrájím na malé kostičky.

Zeleninu následně smíchám dohromady v misce a nasypu ji do formy se snímatelným prstencovým bokem (o průměru 25cm). Lze samozřejmě vložit do jakékoliv formy či pekáčku.

Vejce rozkvedlám a smíchám se zbylým kořením (oregano, sůl a pepř) a zaliji jimi zeleninovou směs.

quiche1

Formu vložím do předem vyhřáté trouby na 190°C a peču 55 min.

Na talíři posypu řeřichou.

Vaše Maruška