Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy je jedním z nechutnějších způsobů, jak si připravit čerstvou řepu. Já si ji nakládám do klasického olivového nálevu, kam navíc přidávám nastrouhaný křen a uzenou papriku. Obě ingredience pozvednou carpaccio na vyšší level.
Ingredience na 5-7 porcí
- 700g (2 středně velké) řepy
- 5cm kořene křenu (na jemno nastrouhaného)
- 2 lžíce omáčky Tamari (fermentovaná sójová omáčka ze zdravé výživy; lze nahradit sójovou omáčkou)
- 1 lžíce jablečného octa
- šťáva z 1/2 limetky
- 100ml extra panenského olivového oleje
- 1 lžička mleté uzené papriky (lze nahradit sladkou paprikou)
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
K podávání na 1 talíř
- 70g čerstvého kozího sýra (nebo jiného oblíbeného měkkého sýra)
- lžíce konopných semínek
- plná hrst rukoly
Příprava
Řepu oloupu a nastrouhám na co nejtenčí plátky. Používám k tomu škrabku na brambory, co je ve tvaru praku. Dobře se mi to s ní dělá a současně slušně posílím zápěstí 🙂 Jinak lze krájet nožem nebo na struhadle. Plátky řepy smíchám s ostatními ingrediencemi a nechám v uzavřené krabičce přes noc uležet v lednici (+-12 hodin).
Druhý den servíruji na talíři s kozím sýrem, konopnými semínky a rukolou.
Diskuze
Ahoj Maruško, kupuješ předvařenou řepu? Díky
Ahoj, ne, dělám to z čerstvé řepy.
Ahoj Maruško, kupuješ předvařenou řepu? Díky
Ahoj Maruško, jak dlouho naložená řepa vydrží v lednici? díky
Ahoj, 3 dny určitě. Déle jsem zatím nezkoušela.
Vynikající 😙
No tohle je vážně výborný,díky moc za recept.😋👍
Není zač :-)