Chobotnice v rajčatové omáčce (nízkosacharidové, whole 30, bez laktózy)

U nás v Lidlu teď prodávají chobotnici. Tomu jsem jako milovnice mořských potvor nemohla odolat, a tak jsem si domů odnesla chapadla, nad kterými moje děti i máma ohrnuly nos……asi nejsou vhodná pro jedince s příliš bujnou fantazií 😀 . Nicméně Ti, kterým chobotnice chutná a nevidí ji vylézat z talíře ven 😉 , uvítají nenáročnou přípravu celého pokrmu, kdy se veškeré ingredience hodí do jednoho kastrůlku a uvaří se společně do změknutí. Není na tom tedy nic složitého. Kombinace rajčat, paprik, česneku a koření je má taková osvědčená jistota.

Nechte si chutnat i vy ♥

1 porce obsahuje 1879 kJ; 448 kCal; 37g bílkovin, 38g sacharidů, 20g tuků

INGREDIENCE NA 5 PORCÍ

  • 1000g chapadel chobotnice
  • 6 lžic ghí/přepuštěného másla (nebo olivového oleje)
  • 500g (3 kusy) papriky (červená + zelená + žlutá)
  • 650g malých brambor
  • 400g (plechovka) krájených loupaných rajčat
  • 2 lžičky oregana
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky (100g)
  • lžička růžové himalájské soli
  • šťáva z 1/2 citrónu (cca 4 lžíce)

PŘÍPRAVA

Omytou chobotnici dám na rozpálený tuk a 12 minut restuji na vysoké teplotě, až se vypaří veškerá puštěná šťáva. Mezi tím si nakrájím papriky na tenké proužky a nakrájím malé brambory na půlky, ty větší na čtvrtky. Papriku, brambory, rajčatový protlak a oregano dám k chapadlům do kastrůlku a dusím na mírnější teplotě 40 minut. Sundám z plotny a až teprve pak přimíchám do jídla prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku, sůl a šťávu z citrónu.

Fotogalerie

Vaše Maruška