Chobotnice v rajčatové omáčce (nízkosacharidové, whole 30, bez laktózy)
U nás v Lidlu teď prodávají chobotnici. Tomu jsem jako milovnice mořských potvor nemohla odolat, a tak jsem si domů odnesla chapadla, nad kterými moje děti i máma ohrnuly nos……asi nejsou vhodná pro jedince s příliš bujnou fantazií 😀 . Nicméně Ti, kterým chobotnice chutná a nevidí ji vylézat z talíře ven 😉 , uvítají nenáročnou přípravu celého pokrmu, kdy se veškeré ingredience hodí do jednoho kastrůlku a uvaří se společně do změknutí. Není na tom tedy nic složitého. Kombinace rajčat, paprik, česneku a koření je má taková osvědčená jistota.
Nechte si chutnat i vy ♥
1 porce obsahuje 1879 kJ; 448 kCal; 37g bílkovin, 38g sacharidů, 20g tuků
INGREDIENCE NA 5 PORCÍ
- 1000g chapadel chobotnice
- 6 lžic ghí/přepuštěného másla (nebo olivového oleje)
- 500g (3 kusy) papriky (červená + zelená + žlutá)
- 650g malých brambor
- 400g (plechovka) krájených loupaných rajčat
- 2 lžičky oregana
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 jarní cibulky (100g)
- lžička růžové himalájské soli
- šťáva z 1/2 citrónu (cca 4 lžíce)
PŘÍPRAVA
Omytou chobotnici dám na rozpálený tuk a 12 minut restuji na vysoké teplotě, až se vypaří veškerá puštěná šťáva. Mezi tím si nakrájím papriky na tenké proužky a nakrájím malé brambory na půlky, ty větší na čtvrtky. Papriku, brambory, rajčatový protlak a oregano dám k chapadlům do kastrůlku a dusím na mírnější teplotě 40 minut. Sundám z plotny a až teprve pak přimíchám do jídla prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku, sůl a šťávu z citrónu.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.