Cuketové nudle se špenátovým pestem
Konečně jsem si pořídila spiralizér (hledala jsem nějaký do tisícovky a podařilo se mi najít šikovný za celkem slušnou cenu).
Cuketové nudle jsem toužila udělat už dlouho bez manuálního krájení nožem – celé jídlo jsem měla díky mému novému pomocníkovi během 15 minut hotové a chuťově se povedlo.
Klasické nudle to nebudou nikdy (to nečekejte), ale ta pestrost chutí, které nám příroda dává v její čistotě, stojí za to objevovat 🙂
Ingredience na 1 porci
- 1 menší cuketa
- 6 rajčat sušených na slunci v oleji
- 60g (velmi napěchovaný 1 hrnek) čerstvých lístků špenátu
- 1/2 stroužku česneku
- 1/4 zralého avokáda
- 5 černých oliv
Veganský parmazán
- ½ hrnu (110g) ořechů kešú
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička lahůdkového droždí
- ¼ lžičky Himalájské soli
Postup
Ingredience na parmazán mixuji v kuchyňském robotu na konzistenci strouhanky.
Ve spiralizéru jsem si připravila nudle. Pak jsem rajčata, špenát a česnek rozmixovala tyčovým mixérem na zelené pesto, které jsem vmíchala do nudlí. Nudle jsem posypala pokrájeným avokádem, na kolečka nakrájenými olivami a 2 lžícemi veganského parmazánu.
Můžete také posypat oblíbenými bylinkami jako je třeba nasekaná petrželka, pažitka nebo bazalka.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.