Dýně zapečená s květákem, špenátem a sýrem v paprikových půlkách
…..aneb kam ještě mohu schovat dýni 🙂
Ingredience na 2-3 porce
- 250 g dýně zbavené semínek a pokrájené na kostičky
- 350 g květákových růžiček
- 2 lžíce ghee nebo másla
- 3 stroužky česneku
- 2 hrst nasekané hladkolisté petržele + 2 lžíce sekané petržele na posyp
- 1 lžička kurkumy
- 1-2 lžičky růžové himalájské soli
- 50g čerstvého baby špenátu
- 60 g měkkého kozího sýra nebo lučiny
- 4 papriky (8 půlek)
- 35 g tvrdého kozího sýra nebo cheddaru
Příprava
Dýňové kostičky a květákové růžičky jsem smíchala s na tenké plátky nakrájeným česnekem, solí, petrželkou a ghee. Zeleninu dám péct do předem vyhřáté trouby na 180°C na 35 min. Teplou zeleninu ihned po vyjmutí z trouby smíchám s lístky špenátu a měkkým kozím sýrem (sýr se rozpustí a baby špenát se spaří). Směs dosolím podle potřeby.
Papriky rozpůlím a zbavím semínek. každou půlku papriky vyplním zeleninovou směsí. Posypu strouhaným tvrdým kozím sýrem a nasekanou petrželkou. Zapékám dalších 35 minut při 180°C.
Diskuze
Ahoj Maruško, chtěla bych se zeptat, zda množství náplně je opravdu do 8 paprik, nebo je myšleno do 8 půlek paprik jako na fotkách, tzn. 4 ks paprik. Jen aby mi to vyšlo :-) Děkuji.
Ahoj, je to myšleno do osmi půlek paprik. Ještě to v textu poupravím. Díky za upozornění :-) Pěkný den.