Hovězí karbanátky s květákovo-špenátovou kaší
Ingredience na 7 karbanátků
- 400g mletého hovězího masa (ideálně v BIO kvalitě)
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička provensálských bylinek
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
Ingredience na kaši (2-3 porce)
- 1 celý květák (800g)
- 80 g baby špnátu (3 plné hrsti)
- 4 lžíce ghee nebo másla
- růžová himalájská sůl na dochucení
Postup
Troubu jsem předehřála na 180°C.
Maso jsem smíchala v míse s prolisovaným česnekem, bylinkami, solí a pepřem. Ze směsi jsem vytvořila 7 karbanátků. Všechny karbanátky jsem položila na plech s pečícím papírem a pekla v troubě 20 min.
Zatímco se mi pekly karbanátky, na páře jsem uvařila doměkka květák. Na posledních 5 minut jsem ke květáku dala špenátové lístky, aby se spařily. Měkký květák jsem tyčovým mixérem rozmixovala na jemnou kaši společně se špenátem, ghee a solí.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.