Kapustové závitky s květákovo-řepovou rýží a treskou
Ahoj Rutiňáci,
velmi dlouho jsem se chystala udělat závitky z kapusty. Rozhodně jsem nechtěla vařit klasiku z mletého masa a rýže a současně jsem chtěla něco lehčího do žaludku. Experiment z toho, co dům dal, se natolik vydařil, že jídlo určitě zařadím i do mého Whole 30 programu, který pro nás tento měsíc plánuji.
Ingredience na 12 závitků (3-4porce)
- 12 listů kapusty
- 500g hlaviček květáku
- 320 g (2 kusy) červené syrové řepy
- 1 velká bílá cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 4 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 2 vejce
- 1 lžička růžové himalájské soli
- drcený pepř na dochucení
- 4 lžíce (40g) másla nebo ghí
- 450g plátků bílé tresky (nebo lososa)
- himalájská růžová sůl na dochucení tresky
Postup
Kapustě odříznu tvrdý spodek a odspoda odděluji jeden list po druhém. Listy vložím do velkého hrnce, zaliji vroucí vodou a nechám stát bez vaření 10 minut, aby listy změkly. Pak vodu sliji.
Oddělené hlavičky květáku vložím do kuchyňského robota s esovitými noži a rozmixuji ho na konzistenci kus kusu a dám do veliké mísy. Stejným způsobem postupuji s oloupanou a na čtvrtky nakrájenou řepou, kterou vložím do robota společně s oloupanou a rozpůlenou cibulí a rozmixuji též na konzistenci kus kusu.
V míse následně smíchám květák, řepu, prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, uzenou papriku, sůl, pepř, vejce a máslo.
Tresku omyji, posolím a pokrájím na 2 cm široké proužky (1,5cm vysoké plátky)
K tvorbě závitku si připravím jeden list, na který vložím 2 vrchovaté lžíce zeleninové směsi, na směs dám plátek tresky, ohnu nejprve tvrdší okraj listu, pak oba postranní okraje a nazávěr přehnu poslední okraj. Vznikne mi závitek, který vložím do nepřilnavého pekáčku.
Pokládám jeden závitek vedle druhého, přiklopím pokličkou a peču v předem předehřáté troubě na 190°C 45 minut.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.