Krůtí muffiny s paprikou a salátem z cibulky a špenátu
Trochu mi tento recept připomněl pejska a kočičku, jak vařili dort – samé dobré věci smíchané dohromady. Ovšem jako pejsek ani jako kočička s bolavým bříškem rozhodně neskončíte!
Ingredience na 12 muffinů (3-5 porcí)
- 500g krůtího masa
- 1 červená kapie
- 1 velká bílá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička kari
- 2 špetky mletého nového koření
- Lžička himalájské soli
- Mletý pepř na dochucení
Na salát a dozdobení muffinů
- 200 g čerstvého špenátu (část na základ muffinů a zbytek do salátu)
- 3 velké červené cibule (část na ozdobení muffinů a zbytek do salátu)
- 3 lžíce Ghí nebo másla
Příprava
Červenou cibuli jsem oloupala, nakrájela na nudličky a na Ghí jsem ji pod pokličkou na střední až nízké teplotě dusila 5 minut. Pak odstavila z plotny.
Připravila jsem si formu na muffiny a na dno vkládala lístky čerstvého špenátu stopkou dolu.
Troubu jsem zapnula na 180°C.
Kromě masa jsem všechny ingredience na muffiny dala do kuchyňského robota a rozmixovala při vysokých otáčkách na kaši. Občas jsem musela mixér vypnout a stěrkou setřít kusy zeleniny z nádoby a pak pokračovala dál. Do rozmixované zeleniny s kořením jsem následně dala krůtí maso a mixovala ještě chvilku při vysokých otáčkách, aby vznikla červená masová hmota. Tu jsem lžící nanášela na špenát v muffinové formě. Navrch jsem každý muffin ozdobila zkaramelizovanou cibulkou (spousta cibule zůstane na salát).
Pekla jsem v troubě 35 min.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.