Kuřecí nugetky v sezamovo-pistáciové krustě se zázvorovým dipem

Kdo se vyhýbá strouhance z jakéhokoliv důvodu (nesnášenlivost lepku, je na paleo či nízkosacharidovém stravování), může využít tento recept a dopřát si tak nugety v krustě v plné parádě.

Co vám budu povídat, vyzkoušejte sami – ta chuť křupavých nugetek namáčených v dipu je parádní.

Ingredience na cca 4-5 porcí

Maso

  • 400g kuřecích prsou (ideálně v bio kvalitě)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje

Obal

  • 1 hrnek loupaných pistácií (vznikne z přibližně 150g pistácií ve skořábce)
  • 4 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička mleté uzené papriky

Dip

  • 2 lžíce tahini pasty (sezamová pasta)
  • 3 lžíce kokosového mléka (nebo tolik, aby vznikla požadovaná konzistence dipu)
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru nebo 2 cm jemně strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička vinného octa
  • 1/2 lžičky najemno strouhané citrónové kůry (ideálně z bio citrónu)
  • růžová himalájská sůl na dochucemí

Příprava

Kuřecí prsa jsem nakrájela na centimetrové proužky a dala přes noc (stačí i hodina) odpočívat do lednice naložené ve šťávě z citrónu a olivovém oleji.

Oloupané pistácie jsem vložila do mixéru se sezamovými semínky a rozmixovala na konzistenci strouhanky. Následně jsem přimíchala uzenou papriku. Jelikož jsou pistácie osolené, už jsem nedosolovala.

Maso jsem v oříškové strouhance obalila a dala na pečící papír. Plech jsem vložila do předem vyhřáté trouby na 180°C a pekla 20 minut. Následně jsem maso otočila spodní stranou vzhůru a pekla ještě 10 minut.

Během pečení jsem si připravila dip, který vznikl smícháním všech ingrediencí.

K hotovým nugetkám jsem podávala dip a květák vařený v páře s trochou zelených listů polníčku a rukoly.

Vaše Maruška