Kuřecí špíz s cuketou v mandlové krustě

Připravit, hodit na tác, upéct a pochutnat si. O tom je dnešní večeře 🙂

Ingredience (na 2-3 porce)

Na špízy

  • 300g stehenních řízků
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
  • 1/3 lžičky růžové himalájské soli

Na cuketu pečenou v mandlovém obalu

  • 2 středně velké cukety
  • 2 malá vejce
  • 200g mandlové mouky
  • 2 lžíce cibulového prášku
  • růžová himalájská sůl na dochucení

Postup

Maso pokrájím na kousky, aby se daly napíchnout na špejli, a smíchám s citrónovou šťávou, olejem, uzenou paprikou a solí. Nechám uležet v lednici půl hodiny.

Pak troubu rozehřeji na 200°C

Omytou cuketu šikmo pokrájím na cca 1cm tlusté plátky. V jedné misce rozšlehám vejce se solí a v druhé misce si připravím smíchanou mandlovou mouku s cibulovým práškem. Každý plátek cukety obaluji ve vejci, pak v mandlové mouce s cibulovým práškem a pokládám na pečící papír. Vložím do trouby a peču dozlatova 30 minut.

Připravím si špejle a naložené maso na ně napíchám. Ono to vyjde tak na 10 minut práce, což je ideální, jelikož pak špízy položím na pečící papír a dám péct také do trouby na zbylých 20 minut.

Cuketu i špízy vyndám ve stejný čas z trouby a servíruji.

Vaše Maruška