Masové koule plněné mozzarellou
Plněné masové koule jsou parádní obměnou oproti klasickým masovým koulím nebo karbanátkům. Moje dcera je nazvala „dokonalé“ – to mluví za všechno.
Ke koulím doporučuji přidat zeleninu a vynechat klasickou přílohu, jelikož jsou přeci jen mastnější a s přílohou by bylo trávení obtížnější. Zelenina obsahuje vitamíny rozpustné v tucích a tak se budou mít v čem rozpouštět 🙂
Ingredience na 20 koulí
- 500g libového mletého kuřecího masa
- 3 menší bílé cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 lžíce dijonské hořčice (bez konzervantů)
- 1/2 lžičky himalájské růžové soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 4 lžíce kokosové mouky
- 10 mozzarella „třešniček“
- 1 hrnek mandlové mouky (domácí nebo kupované)
- 1 a 1/2 lžičky mleté uzené papriky (volitelné)
- ghí nebo máslo na smažení
Postup
Mleté maso jsem smíchala s na jemno nasekanou cibulkou, prolisovanými stroužky česneku, vejcem, hořčicí, solí a pepřem a pak jsem ho zahustila kokosovou moukou.
10 mozzarella kuliček jsem rozkrájela na půlky.
Pak jsem vždy rukou nabrala trochu masa a uválela mezi dlaněmi kuličku, z kuličky udělala v dlani placku, doprostřed placky položila půlku mozzarella třešničky, obalila ji masem a mezi dlaněmi uválela kuličku velikosti pingpongového míčku. Takhle jsem postupovala dal, až vzniklo 20 kuliček.
Kuličky jsem obalila v mandlové mouce smíchané s uzenou paprikou.
V nepřilnavé pánvi jsem rozehřála máslo a kuličky na střední až mírné teplotě smažila cca 10 minut po pokličkou, aby byly hotové i uvnitř. V průběhu jsem kuličky vidličkou otáčela, aby byly dozlatova ze všech stran stejně.
Diskuze
výborné, jen místo kuřecího masa jsme měli hovězí
Dnes jsme je měli k obědu a jsou výborné 😉
Díky :-)