Masové koule plněné mozzarellou

Plněné masové koule jsou parádní obměnou oproti klasickým masovým koulím nebo karbanátkům. Moje dcera je nazvala „dokonalé“ – to mluví za všechno.

Ke koulím doporučuji přidat zeleninu a vynechat klasickou přílohu, jelikož jsou přeci jen mastnější a s přílohou by bylo trávení obtížnější. Zelenina obsahuje vitamíny rozpustné v tucích a tak se budou mít v čem rozpouštět 🙂

Ingredience na 20 koulí

  • 500g libového mletého kuřecího masa
  • 3 menší bílé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 lžíce dijonské hořčice (bez konzervantů)
  • 1/2 lžičky himalájské růžové soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce kokosové mouky
  • 10 mozzarella „třešniček“
  • 1 hrnek mandlové mouky (domácí nebo kupované)
  • 1 a 1/2 lžičky mleté uzené papriky (volitelné)
  • ghí nebo máslo na smažení

Postup

Mleté maso jsem smíchala s na jemno nasekanou cibulkou, prolisovanými stroužky česneku, vejcem, hořčicí, solí a pepřem a pak jsem ho zahustila kokosovou moukou.

10 mozzarella kuliček jsem rozkrájela na půlky.

Pak jsem vždy rukou nabrala trochu masa a uválela mezi dlaněmi kuličku, z kuličky udělala v dlani placku, doprostřed placky položila půlku mozzarella třešničky, obalila ji masem a mezi dlaněmi uválela kuličku velikosti pingpongového míčku. Takhle jsem postupovala dal, až vzniklo 20 kuliček.

plnenemasovekoule1

Kuličky jsem obalila v mandlové mouce smíchané s uzenou paprikou.

V nepřilnavé pánvi jsem rozehřála máslo a kuličky na střední až mírné teplotě smažila cca 10 minut po pokličkou, aby byly hotové i uvnitř. V průběhu jsem kuličky vidličkou otáčela, aby byly dozlatova ze všech stran stejně.

plnenemasovekoule2

Vaše Maruška