Masovo-celerové kopečky s petrželovými hranolkami
Osobně se zeleninou problém nemám. Sním ji prakticky jakkoli upravenou nebo neupravenou a jakýkoliv druh. Pořád ale musím ostatním členům rodiny vpašovávat zeleninu do jídla tak, aby nic nepoznali. U tohoto jídla se to daří 🙂
A vůbec, ještě že ty moje drahé, zlobivé děti mám……jsem neustále ve střehu, ve vaření čím dál tím víc kreativnější a bez nich bych určitě neobjevila super formičku na masové kopečky (původně z krabice na takový domácí lepivý písek, kterou dostaly k narozeninám). Hned jsem ji na vaření využila. Lze určitě nahradit lopatkou na zmrzlinu, nebo uválet kuličky – kopečky mne každopádně baví 🙂
Ingredience na 25 kopečků
- 500g libového hovězího masa (mleté, nebo doma namlít)
- 500g (půlka) větší celerové bulvy
- 5 cm kořene křenu
- 1 vejce
- růžová himalájská sůl a drcený pepř na dochucení (cca 1 lžička soli+1 lžička pepře)
Na petrželové hranolky
- kořenová petržel (množství dle libosti, na 1 porci vychází cca 250g petržele)
- olivový olej (1 lžíce na 100 gramů petrželových hranolek)
- mletá uzená paprika (1/2 lžičky na 250g petržele)
- růžová himalájská sůl
Postup
Petržel oloupu a nakrájím na 0,5 cm tenké hranolky. Smíchám s olejem, solí a uzenou paprikou a rozprostřu na plech s pečícím papírem.
Oloupaný celer i křen nastrouhám na jemno. Smíchám s mletým masem, vejcem a dochutím solí a pepřem. Rukou nabírám maso a dávám ho do formičky a vyklepnu do dlaně. Pokládám na pečící papír. Tímto způsobem mi vznikne asi 25 kopečků, které pak společně s plechem petrželových hranolek peču při 190°C půl hodiny.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.