Růžičková kapusta s grilovaným ananasem a fetou (paleo, nízkosacharidové)

Růžičkovou kapustu jsem jako malá nemusela. Teď už je vše jinak a tuto zeleninu zařazuji do mého jídelníčku pravidelně, jelikož je to úžasná superpotravina. Vždy dochutím a smíchám s různými ingrediencemi, abych si na ni co nejvíce pochutnala.

Kombinace s grilovaným ananasem, sýrem feta a pekany nemá chybu!

1 porce obsahuje 1952 kJ; 466 kCal; 19g bílkovin, 33g sacharidů, 27g tuků

Ingredience na 2 porce

  • 500g růžičkové kapusty
  • 200g ananasu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100g feta sýru
  • 2 lžíce čerstvého oregana (nebo 2 lžičky sušeného)
  • růžová himalájská sůl na dosolení
  • 20g (cca 10ks) pekanových ořechů

Příprava

Růžičkovou kapustu uvařím doměkka v páře (lze uvařit i ve vodě). Dvě asi 1 a půl centimetrová kolečka ananasu zbaveného slupky a tvrdého středu ogriluji z obou stran na grilu (lze připravit i na pánvičce).

Hotovou kapustu pokrájím na půlky a ananas na kostičky. Vše promíchám v misce s olivovým olejem, rozdroleným sýrem feta, čerstvými lístky oregana a solí. Na talíři posypu pekanovými ořechy.

Vaše Maruška