Růžičková kapusta s grilovaným ananasem a fetou (paleo, nízkosacharidové)
Růžičkovou kapustu jsem jako malá nemusela. Teď už je vše jinak a tuto zeleninu zařazuji do mého jídelníčku pravidelně, jelikož je to úžasná superpotravina. Vždy dochutím a smíchám s různými ingrediencemi, abych si na ni co nejvíce pochutnala.
Kombinace s grilovaným ananasem, sýrem feta a pekany nemá chybu!
1 porce obsahuje 1952 kJ; 466 kCal; 19g bílkovin, 33g sacharidů, 27g tuků
Ingredience na 2 porce
- 500g růžičkové kapusty
- 200g ananasu
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 100g feta sýru
- 2 lžíce čerstvého oregana (nebo 2 lžičky sušeného)
- růžová himalájská sůl na dosolení
- 20g (cca 10ks) pekanových ořechů
Příprava
Růžičkovou kapustu uvařím doměkka v páře (lze uvařit i ve vodě). Dvě asi 1 a půl centimetrová kolečka ananasu zbaveného slupky a tvrdého středu ogriluji z obou stran na grilu (lze připravit i na pánvičce).
Hotovou kapustu pokrájím na půlky a ananas na kostičky. Vše promíchám v misce s olivovým olejem, rozdroleným sýrem feta, čerstvými lístky oregana a solí. Na talíři posypu pekanovými ořechy.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.