Salát s lososem a fenyklem
Kdo se vyžívá v neobvyklých chutích, bude se salátem maximálně spokojen 🙂
Ingredience na 2 porce
- 120g – 180g lososa
- 2 lžíce ghee nebo másla
- 1 stroužek česneku
- 1 a půl cm čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky mleté kukrkumy
- 120g mixu zelených listů (baby špenát, rukola a listy červené řepy)
- 1 bulva fenyklu (300g)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce loupaných konopných semínek
- 1 lžička šťávy z limetky
- růžová himalájská sůl na dochucení
Příprava
Lososa nakrájím na asi dvoucentimetrové kostičky a osolím ho. Oloupaný zázvor i stroužek česneku nakrájím na tenké plátky. Smíchám je v míse ještě s kurkumou a zaliji horkým přepuštěným máslem. Nechám takto odstát 1-2 hodiny.
Nať z fenyklu, co vypadá jako kopr, nasekám na jemno a přimíchám ji do salátu ze zelených lístků. Fenykl nakrájím na tenké proužky a restuji doměkka na olivovém oleji. Hotový nazlátlý fenykl v míchám do salátu.
Lososa na oleji, ve kterém byl naložen, restuji pár minut ze všech stran a dám ho navrch salátu včetně tuku a opečených plátků česneku a zázvoru. Zasypu konopnými semínky a zakapu limetkovou šťávou.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.