Salát s lososem a fenyklem

Kdo se vyžívá v neobvyklých chutích, bude se salátem maximálně spokojen 🙂

Ingredience na 2 porce

  • 120g – 180g lososa
  • 2 lžíce ghee nebo másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 a půl cm čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky mleté kukrkumy
  • 120g mixu zelených listů (baby špenát, rukola a listy červené řepy)
  • 1 bulva fenyklu (300g)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce loupaných konopných semínek
  • 1 lžička šťávy z limetky
  • růžová himalájská sůl na dochucení

Příprava

Lososa nakrájím na asi dvoucentimetrové kostičky a osolím ho. Oloupaný zázvor i stroužek česneku nakrájím na tenké plátky. Smíchám je v míse ještě s kurkumou a zaliji horkým přepuštěným máslem. Nechám takto odstát 1-2 hodiny.

Nať z fenyklu, co vypadá jako kopr, nasekám na jemno a přimíchám ji do salátu ze zelených lístků. Fenykl nakrájím na tenké proužky a restuji doměkka na olivovém oleji. Hotový nazlátlý fenykl v míchám do salátu.

Lososa na oleji, ve kterém byl naložen, restuji pár minut ze všech stran a dám ho navrch salátu včetně tuku a opečených plátků česneku a zázvoru. Zasypu konopnými semínky a zakapu limetkovou šťávou.

Vaše Maruška