Treska s rajčatovou omáčkou, bazalkou a mascarpone
Ryba je lehce stravitelné maso, které dodá plné spektrum aminokyselin, rajčata jsou bohatá na antioxidant lykopen, který se tepelným spravováním uvolňuje, květák je superpotravina, která by díky širokému spektru vitamínů a minerálů neměla v našem jídelníčku chybět, česnek má protizánětlivé účinky.
Třešničkou na dortu je fakt, že za 20 minut budete mít jídlo hotové 🙂
Ingredience (na cca 5 porcí)
- 550g bílé čerstvé tresky
- 400g rajčatové passaty
½ hrnku čerstvé bazalky - 1 stonek petrželky
- 100ml vody
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce mascarpone
- Himalájská sůl na dochucení
Ingredience na květákovou rýži
- ½ květáku
- 3 lžíce másla nebo ghí
- 4 lžíce cibulového prášku
- 1 stroužek česneku
- Himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
Příprava
V nepřilnavé pánvi jsem smíchala passatu, vodu, přidala bylinky (bazalku a petrželku) a dusila omáčku společně s omytou treskou pod pokličkou 15 min.
Pak jsem hotovou tresku dala stranou a omáčku jsem společně s 1 stroužkem česneku, solí a mascarpone rozmixovala najemno v kuchyňském robotu.
Květákovou rýži jsem připravila dle instrukcí – tentokrát jsem smíchala květák s ghí, cibulovým práškem, pepřem a solí.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.