Zapečené žampiony se zelenými lístky a sýrem

Pro ty, kdo milují žampióny a kozí sýr 🙂

Ingredience na 2-3 porce

  • 15ks středně velikých žampionů
  • 140g měkkého kozího sýru (nebo jiný měkký sýr dle vlastních preferencí)
  • 1 středně veliká cibule (110g)
  • 70g (cca 3 plné hrsti) zelených listů salátu (použila jsem mix baby špenátu a listů červené řepy)
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • špetka drceného římského kmínu
  • 2 špetky růžové himalájské soli (nebo i méně dle slanosti sýru)
  • drcený pepř na dochucení

Na posypání

  • Veganský parmazán (recept najdete ZDE)

Příprava

Žampióny jsem omyla mokrým hadříkem, abych je zbavila na povrchu nečistot. Vydloubly jsem z k každého žampiónu nožičku a případně odtrhla bílou slupku, abych zvětšila prostor na vyplnění.

Nožičky žampiónu, omyté zelené listy, oloupanou a na čtvrtky pokrájenou cibuli jsem vložila do kuchyňského robota a rozmixovala na hrubo. Zeleninu jsem smíchala se sýrem a ostatními ingrediencemi.

Směs jsem po lžičkách kladla na žampióny a následně je posypala veganským parmazánem.

Pekla jsem v troubě při 190°C 20 minut.

Vaše Maruška