Zapečené žampiony se zelenými lístky a sýrem
Pro ty, kdo milují žampióny a kozí sýr 🙂
Ingredience na 2-3 porce
- 15ks středně velikých žampionů
- 140g měkkého kozího sýru (nebo jiný měkký sýr dle vlastních preferencí)
- 1 středně veliká cibule (110g)
- 70g (cca 3 plné hrsti) zelených listů salátu (použila jsem mix baby špenátu a listů červené řepy)
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- špetka drceného římského kmínu
- 2 špetky růžové himalájské soli (nebo i méně dle slanosti sýru)
- drcený pepř na dochucení
Na posypání
- Veganský parmazán (recept najdete ZDE)
Příprava
Žampióny jsem omyla mokrým hadříkem, abych je zbavila na povrchu nečistot. Vydloubly jsem z k každého žampiónu nožičku a případně odtrhla bílou slupku, abych zvětšila prostor na vyplnění.
Nožičky žampiónu, omyté zelené listy, oloupanou a na čtvrtky pokrájenou cibuli jsem vložila do kuchyňského robota a rozmixovala na hrubo. Zeleninu jsem smíchala se sýrem a ostatními ingrediencemi.
Směs jsem po lžičkách kladla na žampióny a následně je posypala veganským parmazánem.
Pekla jsem v troubě při 190°C 20 minut.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.